Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Sara-Vide Ericson - Måla först och fråga sen

Föreläsning

Vi ska prata om när jag började stjäla kläder och hur viktigt det var för målningarna. Om den prestationsbaserade självkänslan, alla jävla misstag och framför allt om hur man uppfinner sin egen process. Jag ska berätta om den där målarkrisen som ledde till att jag varje natt i över ett år sov i en rosa coral fleece-pyjamas. Och vi ska prata om det självupplevda. Vikten av att det är på riktigt - för att det ska bli målning.

Konstnären Sara-Vide Ericson (f. 1983) bor och arbetar i Hälsingland. Hon är känd för sina stora målningar i olja vilka ofta tar avstamp i textila material som bär på en personlig historia. Vilka hon sedan använder i ritualer eller happenings, som dokumenteras och fungerar som underlag för måleriet. Hon har sedan examen vid Kungliga Konsthögskolan etablerat sig både på den svenska och internationella konstscenen och räknas idag till en av de mer tongivande unga svenska konstnärerna.

Föreläsare: Sara-Vide Ericson

Datum: 2019-03-13

Tid: 13:00 - 15:00

Kategorier: Konst

Plats: HDK, Kristinelundsgatan 6-8
Stora Hörsalen 338

Kontaktperson: Markus Olof Bergström

Sidansvarig: Konstnärliga fakultetskansliet|Sidan uppdaterades: 2016-04-05
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?