Bastrombon, bränningar och symfoniska danser

Konsert

Munktell: Bränningar
Séjourné: Concerto for Marimba and Strings
Bernstein: On the Waterfront
Rachmaninov: Symfoniska danser
University of Gothenburg Symphony Orchestra med dirigent Nick Davies. Solist: Matyas Standovar, marimba

I Bernsteins On the Waterfront från filmen med samma namn hörs pulserande barbariska motiv kontrastera mot tragiska sorgesånger.
Munktells Bränningar är en av de tidigaste måleriska havsskildringarna i svensk musik.
Symfoniska danser, Rachmaninovs sista komposition, representerar tonsättarens senare stil med nyfikna skiftande harmonier och fokus på individuella instrumentklanger.

OBS: I vårt tryckta säsongsprogram uppgavs att Lebedevs Konsert för bastrombon och orkester skulle ingå. Detta verk utgår dock och ersätts av Séjournés Concerto for Marimba and Strings.

Datum: 2019-03-08

Kategorier: Musik

Arrangör: Högskolan för scen och musik

Plats: Artisten, Fågelsången 1