Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Åsa Jungnelius - Förhandlingen om materialitet som språk

Föreläsning

Åsa Jungnelius är konstnär (MFA) och lektor på Konstfack, baserad i Stockholm och Månsamåla. Hennes arbete är ofta materialburet och rör sig mellan interiören till ett monumentalformat där det materiella språket undersöker relationen mellan våra kroppar, objekten vi omger dem med och rummen de tillsammans agerar i.

Materians konstanta positionering mellan det ekonomiska, sociala, politiska och ekologiska beskriver förutsättningarna för vår tid som vi lever i. Objekten blir till en form av fetischer över oss som individer och vår samtid. Jungnelius är konstnärlig ledare för Residence-In-Nature och arbetar med ett offentligt verk, Snäckan, för utbyggnaden av Nya Tunnelbanan i Stockholm (2016). Hennes arbete har visats på Tensta Konsthall (2007), Crystal (2011), Norrköpingskonstmuseum (2011), Kalmar Konstmuseum (2013) Chamber N.Y (2017) Dunkers kulturhus (2017) och som platsspecifikt arbete i Hötorgshallen på uppdrag av Stockholm Konst (2013). Mellan 2007-2013 var Jungnelius anställd vid Kosta Boda som formgivare. Hon var med och initierade WeWorkInAFragileMaterial (2003-2010) och driver idag LASTSTUDIO. Jungnelius finns bl.a. representerad på Natonalmuseum, Röhsska museet, Statens Konstråd och under 2018 kommer Jungnelius verk visas på ArkDes, Fullersta gård, Luleå Biennalen och Hexiangning Art Museum.

Föreläsare: Åsa Jungnelius

Datum: 2019-04-03

Tid: 15:00 - 17:00

Kategorier: Konst

Arrangör: Katarina Andersson

Plats: HDK, Kristinelundsgatan 6-8
Stora Hörsalen 338

Evenemangslänk: Läs mer om Åsa Jungnelius - Förhandlingen om materialitet som språk

Kontaktperson: Katarina Andersson

Sidansvarig: Konstnärliga fakultetskansliet|Sidan uppdaterades: 2016-04-05
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?