Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

examensutställning 2017

Utställning

Den 26 maj öppnar 2017 års examensutställning. Då visar 54 studenter från HDK - Högskolan för design och konsthantverk sina verk i Fixfabriken, Göteborg (Majorna). Välkommen på vernissage kl. 17.00!

Studenterna är avgångsstudenter från kandidatprogrammen Keramikkonst, Metallgestaltning, Möbeldesign inriktning Trä, Smyckekonst, Textilkonst och Textil-Kropp-Rum samt från masterprogrammen i Konsthantverk och Tillämpad konst och formgivning.

Det här är ett axplock av de 54 studenter som ställer ut på Fixfabriken med start den 26 maj:

Johanna Dolly Aronsson, The Journey, Textilkonst kandidat:
"Oftast när man tänker på bagage tänker man på en väska, en ryggsäck eller något annat den resande kan förvara sina föremål I. Sällan tänker man på att bagage också kan vara något man bär med sig inombords, sitt förflutna.
Berättelser om att färdas, vilka resor vi gör i livet och av vilka olika anledningar gör vi dem, det bagaget vi bär med oss, vår historia. Vad har den personen du alltid ser på bussen på väg till jobbet att berätta? Vad har din granne för resa bakom sig?"

Rikard Ahlin, Dream(e)scape, Metallgestaltning, kandidat:
"I musiken förnimmer jag atmosfärer. Toner sammansatta till en komposition skapar en berättelse som inte är direkt definierbar. Det är en abstrakt, subjektivt upplevd berättelse, tolkad efter varje person som lyssnar på den. Jag har använt musik som utgångspunkt, och genom en arbetsprocess försökt tolka om musiken till en atmosfär som går att uppleva kroppsligt. Från musik, genom skisser på papper, och vidare in i fysiskt material, uppstod en hängande form, vilken du kan uppleva visuellt. Kanske representerar uttrycket inte musiken i direkt form, men det bär med sig spåren från sitt ursprung."

Amalia Bille, Blodsband, Keramikkonst master:
"Familj, ätt, härstamning, dynasti, klan, anhöriga, anförvanter, närstående, släkt.
Alla ingår i den kedja av människor som man hör samman med genom blodsband. Ett tvetydigt vackert ord med en mörk efterklang.
Mitt arbete kretsar kring det tveeggade, att porträttera det som är dubbelbottnade i tillvaron eller på olika sätt befinner sig i gränslandet mellan två tillstånd. Längtan är en sådan känsla. Skiljelinjen mellan barn-vuxen, kvinna-man, solid-skör. Mellanlägen. Att finna den absoluta brännpunkten. Släktträdet rymmer familjeberättelser färgade av kärlek, blod, gråt och drömmar. Det är i dessa historier jag hämtat mitt material."

Sophie Hardy, Object of Value, Möbelgestaltning inriktning Trä, kandidat:
"Att kunna kommunicera genom objekt är grundläggande för min roll som designer. I detta examensprojekt har jag valt en utgångspunkt som jag är sympatisk mot och inspirerad av, regionen Siljan i Dalarna. Genom en analys och samarbete med företag och hantverkare i detta område, har jag formulerat och tolkat värdena "tid", "lokalitet", "enhet" och "hållbarhet" för att kommunicera genom en samling av objekt. Tyngdpunkten i detta projekt ligger inte bara i en utredning och övning om hur jag kan kommunicera värderingar genom form, men också varför det är viktigt att göra det."

Övriga examensprojekt i design kommer att visas i november, inom ramen för HDK:s nya satsning OPEN WEEK - Gothenburg Design Festival.

Datum & tid: 2017-05-26

Kategorier: Konst, Konst- och bildvetenskap

Arrangör: HDK

Plats: Fixfabriken, Lantvärnsgatan 4, Göteborg (hållplats Vagnhallen Majorna)

Evenemangslänk: Läs mer om examensutställning 2017

Ytterligare information:
infoskärm_hdk_gu_1920x1080.png

Sidansvarig: Konstnärliga fakultetskansliet|Sidan uppdaterades: 2016-04-05
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?