Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se
Starta eller stoppa snurran

Våra tre institutioner

Konstnärliga fakulteten har utbildningar och forskning i konstnärliga ämnen. Vi samarbetar med Utbildningsvetenskapliga fakulteten om lärarutbildning i estetiska ämnen och slöjd, samt forskning om pedagogik och konstnärliga ämnen.

Akademin Valand

Fotografi, film, fri konst och litterär gestaltning.

Högskolan för design och konsthantverk, HDK

Design och konsthantverk inom keramik, smyckekonst, textilkonst.

Högskolan för scen och musik, HSM

Musik inom många olika genrer, komposition, dans, teater, musikal, performance, opera, teater och skådespeleri.

Campus Steneby

HDK har även utbildningar i konsthantverk, design och formgivning inom metall, trä, textill på Campus Steneby, som ligger i Dals Långed.

Centrum för kritiska kulturarvsstudier, CCHS

Konstnärliga fakulteten ingår i ett nationellt tvärvetenskapligt forskningscentrum, som skapar ny kunskap om kulturarv i en globaliserad värld.

 

 

 

 

Nyheter

  • Vi söker prefekt till nya institutionen "Valand-HDK"

    [2018-01-19] Nu söker vi en prefekt som ska leda den nya institutionen "Valand-HDK". Sök tjänsten senast den 25 februari.

  • Rektor Eva Wiberg om #Akademiuppropet: "Det måste ta stopp!"

    [2017-11-27] Under flera veckor har tusentals kvinnor från många branscher gått samman och gjort olika upprop mot övergrepp och sexuella trakasserier. Under fredagskvällen publicerade Svenska Dagbladet #Akademiuppropet. De 2 400 kvinnor som skrivit under kräver att den sexism som kvinnor utsätts för inom akademin tas på allvar och får ett slut.

  • Fler insatser mot sexuella trakasserier

    [2017-11-15] Den senaste tidens rapporter i media visar att insatser som gjorts hittills har inte varit tillräckliga. Nu inleder vi ett arbete för att se vilka åtgärder vi på Konstnärliga fakulteten behöver göra för att bryta tystnadskulturen och förhindra trakasserier.

Kalender

Till kalendern

Sidansvarig: Konstnärliga fakultetskansliet|Sidan uppdaterades: 2018-01-12
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?