Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se
Starta eller stoppa snurran

Våra tre institutioner

Konstnärliga fakulteten har utbildningar och forskning i konstnärliga ämnen. Vi samarbetar med Utbildningsvetenskapliga fakulteten om lärarutbildning i estetiska ämnen och slöjd, samt forskning om pedagogik och konstnärliga ämnen.

1 januari 2020 går Akademin Valand och HDK – Högskolan för design och konsthantverk samman och bildar en helt ny institution för design och konst; HDK-Valand.

Akademin Valand

Fotografi, film, fri konst och litterär gestaltning.

HDK - Högskolan för design och konsthantverk

Design och konsthantverk inom keramik, smyckekonst, textilkonst.

Högskolan för scen och musik

Musik inom många olika genrer, komposition, dans, teater, musikal, performance, opera, teater och skådespeleri.

Campus Steneby

HDK har även utbildningar i konsthantverk, design och formgivning inom metall, trä, textill på Campus Steneby, som ligger i Dals Långed.

Nyheter

 • Konferens om dekoloniserande pedagogik

  [2019-04-11] Valand Academy välkomnar dig till en tredagars workshopskonferens för diskussioner om dekoloniserande pedagogik samt estetiska och etiska dimensioner för bildframställning i film och fotografi.

 • Hendrik Zeitler ställer ut på Stadsmuseet

  [2019-04-08] Under åtta år dokumenterade fotografen, läraren och Hammarkullebon Hendrik Zeitler naturen runt Hammarkullen. Nu ställs ett urval av bilderna ut på Göteborgs stadsmuseum. Utställningen "424 " Hammarkullens natur¿ öppnar lördagen den 13 april.

 • Studenter från HDK ställer ut på Milan Design Week

  [2019-04-08] Mellan den 9 och 14 april under Milan Design Week fyller svenska formgivare och designföretag den officiella Sverigeutställningen "HEMMA gone wild" med sina verk. Utställningen är en uppföljning på förra årets utställning "HEMMA - Stories of home". Även då bidrog studenter från HDK med egna verk.


 • Minnesord över hedersdoktor Agnès Varda

  [2019-04-05] I slutet av förra veckan kom beskedet om den franska regissören Agnès Vardas bortgång. År 2008 utnämndes Agnès Varda till hedersdoktor på Filmhögskolan, nuvarande Akademin Valand. Gunilla Burstedt var tidigare prefekt på Filmhögskolan och den som tog initiativ till att föreslå Agnès Varda som hedersdoktor. Här skriver hon ett kort minnesord.

Kalender

Till kalendern

Sidansvarig: Konstnärliga fakultetskansliet|Sidan uppdaterades: 2019-03-25
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?