Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se
Starta eller stoppa snurran
 • Fotobok Gbg

Våra tre institutioner

Konstnärliga fakulteten har utbildningar och forskning i konstnärliga ämnen. Vi samarbetar med Utbildningsvetenskapliga fakulteten om lärarutbildning i estetiska ämnen och slöjd, samt forskning om pedagogik och konstnärliga ämnen.

Akademin Valand

Fotografi, film, fri konst och litterär gestaltning.

Högskolan för design och konsthantverk, HDK

Design och konsthantverk inom keramik, smyckekonst, textilkonst.

Högskolan för scen och musik, HSM

Musik inom många olika genrer, komposition, dans, teater, musikal, performance, opera, teater och skådespeleri.

Campus Steneby

HDK har även utbildningar i konsthantverk, design och formgivning inom metall, trä, textill på Campus Steneby, som ligger i Dals Långed.

Tvärvetenskapliga forskningscentrum

Konstnärliga fakulteten ingår i flera tvärvetenskapliga forskningscentrum, i samarbete med andra fakulteter på Göteborgs universitet.

Nyheter

 • Perspektiv på rättvisa vid antagning till konsthögskolor diskuteras i ny artikel

  [2018-09-19] Alla har inte samma chans att bli antagna till konsthögskolor. I en nyligen publicerad artikel tittar Cecilia Torquato, lektor i film på Akademin Valand vid Göteborgs universitet, närmare på det svenska urvalssystemet.

 • Möte mellan digitala och textila konsttekniker ger nya uttryck

  [2018-09-25] När digitala tekniker överförs på textil skapas nya intressanta uttryck. Det visar en ny avhandling i digital gestaltning. Startpunkten för forskningen var när doktoranden och konstnären David McCallum insåg att det fanns likheter mellan att sticka och skriva mjukvara för datorer.

 • Bildberättande med Tarja Karlsson Häikiö på årets bokmässa

  [2018-09-24] Ett huvudtema på årets Bokmässa i Göteborg är bild. Frågeställningar som hur vi påverkas av bilder och hur vi berättar med bilder kommer tas upp och diskuteras av bland andra Tarja Karlsson Häikiö, lärare på HDK och professor i visuell och materiell kultur med inriktning mot bild.


 • Gabriela Pichler och Ruben Östlund till Bokmässan

  [2018-09-21] Filmenheten vid Akademin Valand är medarrangörer till tre seminariepunkter på årets Bokmässa. Bland de medverkande finns bland annat alumnen Gabriela Pichler och alumn och konstnärlig rådgivare Ruben Östlund.

Kalender

Till kalendern

Sidansvarig: Konstnärliga fakultetskansliet|Sidan uppdaterades: 2018-02-01
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?