Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se
Starta eller stoppa snurran

Våra två institutioner

Konstnärliga fakulteten har utbildningar och forskning i konstnärliga ämnen. Vi samarbetar med Utbildningsvetenskapliga fakulteten om lärarutbildning i estetiska ämnen och slöjd, samt forskning om pedagogik och konstnärliga ämnen.

HDK-Valand - Högskolan för konst och design

Utbildning och forskning inom design, film, foto, fri konst, konsthantverk och litterär gestaltning. Vi utbildar också lärare inom bild och slöjd.

HDK-Valand finns i Göteborg samt vid Steneby i Dals Långed.

HDK-Valand bildades 1 janauri 2020, genom att Akademin Valand och HDK - Högskolan för design och konsthantverk, gick samman.

Högskolan för scen och musik

Utbildning och forskning i musik inom många olika genrer, komposition, dans, teater, musikal, performance, opera, teater och skådespeleri. Vi utbildar också lärare inom musik, dans och teater.

Campus Steneby

HDK-Valand har även utbildningar i konsthantverk, design och formgivning inom metall, trä, textill vid Steneby, som ligger i Dals Långed.

Nyheter

 • HDK-Valand visar konstnärliga examensprojekt på webben

  [2020-06-03] Den 12 juni kl 13.00 lanserar HDK-Valand en digital plattform för årets examensprojekt. Via plattformen kommer examensstudenter få möjlighet att visa och berätta om sina verk, vilket vanligtvis sker inom ramen för examensutställningarna.

 • Mer utbildning på plats för studenter på HDK-Valand till hösten

  [2020-05-29] HDK-Valand fortsätter med distansundervisning som huvudregel även under hösten. Men det kommer finnas en ökad möjlighet till undervisning på plats jämfört med idag. Det står klart efter att Göteborgs universitets rektor har fattat beslut gällande universitetets verksamhet under höstterminen 2020.

 • Dencik och Atkinson nya hedersdoktorer på Konstnärliga fakulteten

  [2020-05-18] Den ene spelar ofta skurk. Den andre förespråkar en radikal syn på bildpedagogikens roll i skolan och samhället. Årets hedersdoktorer på Konstnärliga fakulteten vid Göteborgs universitet är skådespelaren David Dencik och Dennis Atkinson, professor i bildpedagogik.


 • Examensstudenterna i fotografi lanserar onlineutställning

  [2020-05-12] Vad innebär fotografi under en samtid präglad av distans? Våren 2020 visar tjugosju studenter från kandidat- och masterprogrammen i fotografi från HDK-Valand ut nyproducerade verk på den digitala plattformen www.ugotphotography.se under titeln UGot Distance.

Kalender

Till kalendern

Sidansvarig: Konstnärliga fakultetskansliet|Sidan uppdaterades: 2020-01-07
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?