Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se
Starta eller stoppa snurran
 • Utställning av examensprojekt från HDK

Våra tre institutioner

Konstnärliga fakulteten har utbildningar och forskning i konstnärliga ämnen. Vi samarbetar med Utbildningsvetenskapliga fakulteten om lärarutbildning i estetiska ämnen och slöjd, samt forskning om pedagogik och konstnärliga ämnen.

Akademin Valand

Fotografi, film, fri konst och litterär gestaltning.

Högskolan för design och konsthantverk, HDK

Design och konsthantverk inom keramik, smyckekonst, textilkonst.

Högskolan för scen och musik, HSM

Musik inom många olika genrer, komposition, dans, teater, musikal, performance, opera, teater och skådespeleri.

Campus Steneby

HDK har även utbildningar i konsthantverk, design och formgivning inom metall, trä, textill på Campus Steneby, som ligger i Dals Långed.

Tvärvetenskapliga forskningscentrum

Konstnärliga fakulteten ingår i flera tvärvetenskapliga forskningscentrum, i samarbete med andra fakulteter på Göteborgs universitet.

Nyheter

 • Jyoti Mistry ny filmprofessor på Akademin Valand

  [2018-05-23] Den internationellt erkända filmskaparen och forskaren Jyoti Mistry är ny professor i film på Akademin Valand vid Göteborgs universitet. Jyoti Mistry har mångårig erfarenhet både från arbete med filmutbildning och med egen konstnärlig verksamhet.

 • Sanne Kofod Olsen blir ny dekan på Konstnärliga fakulteten

  [2018-05-25] I september tar Sanne Kofod Olsen över som dekan på Göteborgs universitets konstnärliga fakultet. Hon har tidigare varit chef för Museet for Samtidskunst och rektor för Konstakademin i Köpenhamn.

 • Open call: Art and Work

  [2018-05-21] PARSE, Platform for Artistic Research Sweden, efterlyser nu forskningsartiklar/-arbeten för publicering inom temat Art and Work. Den 30 juni är senaste dag att skicka in ditt bidrag, som kan vara i form av text, video, bild och/eller ljud.


 • Bli projektledare för kulturskolesatsningen

  [2018-05-04] Är du en erfaren projektledare med högskoleutbildning i konstnärliga eller pedagogiska ämnen? Nu söker Konstnärliga fakulteten en projektledare till arbetet med att ta fram konstnärliga och pedagogiska utbildningar för kulturskolan. Sök anställningen senast den 24 maj.

Sidansvarig: Konstnärliga fakultetskansliet|Sidan uppdaterades: 2018-02-01
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?