Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se
Starta eller stoppa snurran

Våra tre institutioner

Konstnärliga fakulteten har utbildningar och forskning i konstnärliga ämnen. Vi samarbetar med Utbildningsvetenskapliga fakulteten om lärarutbildning i estetiska ämnen och slöjd, samt forskning om pedagogik och konstnärliga ämnen.

Akademin Valand

Fotografi, film, fri konst och litterär gestaltning.

Högskolan för design och konsthantverk, HDK

Design och konsthantverk inom keramik, smyckekonst, textilkonst.

Högskolan för scen och musik, HSM

Musik inom många olika genrer, komposition, dans, teater, musikal, performance, opera, teater och skådespeleri.

Campus Steneby

HDK har även utbildningar i konsthantverk, design och formgivning inom metall, trä, textill på Campus Steneby, som ligger i Dals Långed.

Tvärvetenskapliga forskningscentrum

Konstnärliga fakulteten ingår i flera tvärvetenskapliga forskningscentrum, i samarbete med andra fakulteter på Göteborgs universitet.

Nyheter

 • Miljoner till forskning om design av organisationer

  [2018-02-15] Anna Rylander Eklund, lektor på HDK har fått drygt 2,6 miljoner kronor i stöd till sitt forskningsprojekt "Att organisera design och designa organisationer för förändring".

 • Hedersdoktor uppmärksammades under konsert

  [2018-02-14] I samband med fredagens konsert vid Högskolan för scen och musik överlämnades under högtidliga former hatt, diplom och ring till Hedersdoktor Christian Zacharias, dirigent.

 • Seminarium - skriva forskningsansökningar

  [2018-02-13] Vässa din förmåga att skriva ansökningar om forskningsmedel. Få hjälp om du just nu sliter med en ansökan och ta del av andras erfarenheter och kompetens om du tänker skriva en i framtiden. 20 februari på Valand.


 • River of Light: Ljuståg genom Göteborg

  [2018-02-12] Under FN:s världsdag för social rättvisa den 20 februari kommer Göteborg lysas upp av egentillverkade ljuslyktor, designade av barn och ungdomar. Lyktorna tillverkas på HDK under hela sportlovsveckan. Välkommen att delta!

Kalender

Till kalendern

Sidansvarig: Konstnärliga fakultetskansliet|Sidan uppdaterades: 2018-02-01
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?