• Författare och konstnärer deltar i gränsöverskridande litteraturfestival

[2015-02-19] När Textival Litteraturfestival anordnas för åttonde gången, 27-28 mars, står litteraturens lager i fokus. Dessa lager ska undersökas genom historiska, sociala, politiska, materiella och estetiska dimensioner. Temat omfattar frågor om kropp, rörelse, makt, identitet och ska utröna litterära villkor och möjligheter.

• Doktorandplatser i ämnena musikpedagogik och musikalisk gestaltning utlyses

[2015-02-16] Högskolan för scen och musik anställer doktorander i ämnena musikpedagogik och musikalisk gestaltning med tillträde 1/9 2015. Anställningarna är på 100 procent och gäller i fyra år.

• Sommarkurs på konsthall förenar spelkultur med konst

[2015-02-10] Spelutveckling kombineras med konst när Akademin Valand och Högskolan i Skövde startar en ny sommarkurs, förlagd till Konsthallen på Skövde kulturhus. Tillsammans med lärare och internationella gästföreläsare ska kursdeltagarna utforska relationen mellan konst, lek och spel.

• Rekordmånga guldbaggar till Ruben Östlund

[2015-01-27] Guldbaggegalan 2015 blev Ruben Östlunds kväll, totalt tog hans film hem sex priser, vilket är rekord. Ruben Östlund prisades för Bästa klipp (tillsammans med Jacob Secher Schulsinger), Bästa manus samt Bästa regi. ¿Turist¿ vann dessutom kategorierna Bästa film, Bästa manliga biroll och Bästa foto.

• Valands inslag på Göteborg Film Festival 2015

[2015-01-27] Akademin Valand representeras med 24 filmer på Göteborg International Film Festival (GIFF) 2015. Filmerna är skapade av skolans nuvarande och tidigare studenter i film och fotografi. Flera studenter och medarbetare deltar i programpunkter under festivalen.

• Call for Contributions PARSE Journal Issue #3

[2015-01-15] Repetitions and Reneges: Interpretation, iteration, and re-performance across the arts.

• Bit i kunskapens frukt och bli slöjdlärare!

[2015-01-07] Det saknas behöriga slöjdlärare i skolan. I årskurserna 4¿6 är bara runt 40 procent av lärarna behöriga i ämnet. Fler än hälften av de lärare som är behöriga är 50 år eller äldre. Slöjdämnet är alltså i stort behov av lärare nu och i framtiden.

• Utlysning av tre doktorandtjänster i konstnärlig gestaltning

[2015-01-07] Våren 2015 tillsätts tre nya doktorander i ämnet konstnärlig gestaltning på Akademin Valand, Göteborgs universitet. Vill du bli en av dessa? Ansök senast 1 februari 2015.

• Valand släpper examensfilmer av sex nya filmregissörer

[2014-12-16] Under våren 2014 examinerades sex studenter från kandidatprogrammet i filmisk gestaltning på Akademin Valand, Göteborgs universitet. Efter att deras examensfilmer visats vid tre offentliga tillfällen släpps nu filmerna på institutionens hemsida.

• Lisbeth Svengren Holm ny professor på Business & Design Lab vid HDK

[2014-12-12] Lisbeth Svengren Holm har utsetts till ny professor vid HDK. Hon börjar i februari och som företrädare för centrumbildningen Business and Design Lab ska hon verka för att sätta Göteborgs universitet på kartan för internationell forskning inom design management.