• Valand släpper examensfilmer av sex nya filmregissörer

[2014-12-16] Under våren 2014 examinerades sex studenter från kandidatprogrammet i filmisk gestaltning på Akademin Valand, Göteborgs universitet. Efter att deras examensfilmer visats vid tre offentliga tillfällen släpps nu filmerna på institutionens hemsida.

• Lisbeth Svengren Holm ny professor på Business & Design Lab vid HDK

[2014-12-12] Lisbeth Svengren Holm har utsetts till ny professor vid HDK. Hon börjar i februari och som företrädare för centrumbildningen Business and Design Lab ska hon verka för att sätta Göteborgs universitet på kartan för internationell forskning inom design management.

• Sökbara internationella masterprogram på Valand

[2014-12-04] Call for applicants for fall 2015: MFA Photography & MFA Fine Art.

• Näckrosseminarierna: Universitetet och offentligheten 3 dec

[2014-12-02] Projekt Campus Näckrosen genomför under hösten och vintern tre seminarier om universitetets verksamhet och dess roll i samhället. Den 3 december handlar det om universitetet och offentligheten. Idéhistorikerna och debattörerna Edda Manga och Sven-Eric Liedman deltar i seminariet, moderator är Johan Öberg.

• HDK söker prefekt

[2014-11-28] Uppdraget som prefekt vid Högskolan för design och konsthantverk är nu möjligt att söka. Sista ansökansdag är 12 januari 2015.

• HDK visar upp masterutbildningar under designvecka i Hongkong

[2014-11-28] I början av december är det Business of Design Week (BODW) i Hong Kong, ett av världens ledande designevenemang. I år är Sverige partnerland. Högskolan för design och konsthantverk (HDK) är på plats med studenter och lärare som kommer att arrangera workshops, möten och utställningar under veckan.

• Prisade lärare

[2014-11-25] Carina Borgström-Källén och Lars Ohlsson, båda medarbetare vid Högskolan för scen och musik, fick ta emot varsitt pris när Kungliga Musikaliska Akademien hade sin högtidssammankomst 24 november.

• Medaljregn över HDK i Kolla!-tävling!

[2014-11-25] Flera bidrag med HDK-anknytning prisades vid årets prestigefyllda Kolla!-tävling. En student, två alumner och en HDK-lärare fick totalt ta emot tre medaljer.

• Johanna Persson - belönad violast

[2014-11-17] Stråktrion ZilliacusPerssonRaitinen har tilldelats Kungliga Musikaliska akademiens interpretpris 2014 på 100 000 kronor. Trion består bl a av altviolinisten Johanna Persson, lärare vid Högskolan för scen och musik.

• Litteraturens ansvar, motstånd och smärtpunkt

[2014-11-17] Hur kan en författare beskriva ansvar inom skrivandet, och hur kan skrivande utgöra motstånd utan att göra avkall på den konstnärliga gestaltningen? Mara Lees avhandling När Andra skriver: skrivande som motstånd, ansvar och tid tar avstamp i grundövertygelsen att ord kan göra saker.