Vi minns Märta Schéle

Konsert

Märta Schéle var en sångerska inom områdena oratorium, romans och kammarmusik, vars karriär präglades av ständig förnyelse och nyfikenhet. Hon arbetade som lärare inom musiklärarutbildningen och blev senare professor vid Musikhögskolan vid Göteborgs universitet. Märta Schéle var ledamot av Kungliga Musikaliska Akademien och tilldelades flera fina utmärkelser. I huset Artisten är en sal uppkallad efter henne. Märta Schéle dog 27 september 2016, 80 år gammal.

På program bl a:
Joseph Haydn: Adagio ur Kvartett i B-dur
Claude Debussy: Chansons de Bilitis
John Cage: Forever and Sunsmell
Gösta Nyström: På reveln
Charles Ives: The Greatest Man
Einojuhani Rautavaara: ur Three Sonnets of Shakespeare
Lars-Johan Werle: Milt som en regnbåge
Henry Purcell: Two Daughters of This Aged Stream

Medverkande: Musikerstudenter samt Helena Ek, Mia Edvardson, Monica Danielson, Per Sjögren, Klarakvartetten, Per Hovensjö, Gunnar Lindgren och Magnus Ricklund.

Konserten är ett samarbete med Göteborgs Kammarmusikförening.

Datum: 2017-09-27

Kategorier: Opera, Musik

Arrangör: Högskolan för scen och musik i samarbete med Göteborgs Kammarmusikförening

Plats: Artisten, Fågelsången 1