• Fler insatser mot sexuella trakasserier

[2017-11-15] Den senaste tidens rapporter i media visar att insatser som gjorts hittills har inte varit tillräckliga. Nu inleder vi ett arbete för att se vilka åtgärder vi på Konstnärliga fakulteten behöver göra för att bryta tystnadskulturen och förhindra trakasserier.

• Konstnärliga fakulteten söker ny dekan

[2017-11-07] Just nu annonserar vi externt efter kandidater till posten som dekan, vi har utökat ansökningstiden till den 23 november. Hjälp oss gärna att sprida annonsen!

• Jenny Tunedal nominerad till Augustpriset

[2017-10-26] Jenny Tunedal, universitetslektor på Akademin Valand, är nominerad till Augustpriset för sin bok Rosor skador. "En komplex poetisk form som bär fram de allra starkaste av känslor", skriver juryn i sin motivering.

• Dubbel släppfest för Imri Sandströms

[2017-10-06] Dubbel släppfest för publikationen Välkommen till dubbel släppfest på Galleri Verkligheten i Umeå, fredag 6 oktober kl. 19.00.

• Konstens roll i klimatarbetet utforskas

[2017-10-05] Plast i haven och stigande vattennivåer till följd av klimatförändringar är frågor som inte bara berör naturvetenskapen. Det menar konstvetaren Ann-Louise Sandahl som vill utforska konstens roll i klimat- och miljöarbetet och hur konsten kan bidra till att påverka.