• Nya tillskott för forskning

[2015-08-10] Akademin Valand utökar med tio nya forskningsanställningar. Totalt är det sex doktorander, två assistenter och två professorer som har anställts. De nya tillskotten ska stärka institutionens forskningsmiljö och förbättra kopplingen mellan forskning och övrig utbildning.

• Kulturaktörer intar Avenyn i 243 dagar

[2015-08-03] Den 12 augusti 2015 öppnar en ny mötesplats för konstutövare och publik på Kungsportsavenyn 25. Genom en mix av konstnärliga uttryck kommer platsen att erbjuda ett estetiskt, intellektuellt och utmanande initiativ i Göteborgs kulturliv.

• Carl Larsson-stipendiater 2015

[2015-06-02] Tre studenter vid Akademin Valand har mottagit Carl Larsson-stipendium för 2015. Stefan Jensen (i samarbete med Hannah MacFarlane), Matilda Enegren och Clara Olausson får 44 000 kronor vardera. Matilda Enegren tilldelas den del av stipendiet som innebär en två månaders vistelse på stiftelsen Grèz-sur-Loings gästhem Hotel Chevillon i Frankrike.

• HDK söker en professor och tre lektorer i design

[2015-05-06] HDK utlyser fyra lediga anställningar ¿ en professor i möbeldesign och tre universitetslektorer i design, varav en med inriktning mot designstudier. Sista ansökningsdag är den 25 maj 2015.

• Grupputställning markerar slutet och början

[2015-04-30] Göteborgs Konsthall inviger våren traditionsenligt med den årliga utställningen med 22 masterstudenter i fri konst och i fotografi från Akademin Valand. Varje verk förmedlar sin egen idé och bär sitt eget estetiska och konstnärliga uttryck i ett valt medium.