• HDK söker en professor och tre lektorer i design

[2015-05-06] HDK utlyser fyra lediga anställningar ¿ en professor i möbeldesign och tre universitetslektorer i design, varav en med inriktning mot designstudier. Sista ansökningsdag är den 25 maj 2015.

• Grupputställning markerar slutet och början

[2015-04-30] Göteborgs Konsthall inviger våren traditionsenligt med den årliga utställningen med 22 masterstudenter i fri konst och i fotografi från Akademin Valand. Varje verk förmedlar sin egen idé och bär sitt eget estetiska och konstnärliga uttryck i ett valt medium.

• Valands forskning representeras på Venedigbiennalen

[2015-04-23] The Valand Academy will be representing its research and research environment at the 56th Venice Biennale through three events at the 1st Research Pavillion,

• Ny avhandling undersöker minne och berättande

[2015-04-14] Minnesrörelser är titeln på en ny avhandling i litterär gestaltning som ställer frågor kring minne, fiktion, dokument och berättande. Ett insamlat dokumentärt material från Tyskland och Sverige med en tyngdpunkt i andra världskriget är utgångspunkten för poeten Helga Krooks femstämmiga berättarexperiment.

• Rekordstort stipendium till Martha Ossowska Persson

[2015-03-27] Martha Ossowska Persson är mottagare av det största av tre Fredrik Roos-stipendier 2015. Som stipendiat får hon ställa ut på Moderna Museet i Malmö, samt 300 000 kronor. Konstnären tog examen i fri konst vid Akademin Valand, våren 2014.