Till startsida
Webbkarta

Nyheter

 • New Directions for design? Seminarium 22 november

  [2016-10-24] Med anledning av offentliggörandet av Michael Treschow-stipendiet 2016, bjuder Business & Design Lab in till ett eftermiddagsseminarium 22 november, tillsammans med SVID, Stiftelsen Svenska Industridesign, Chalmers och ADA.

 • Karen Barad, hedersdoktor 2016, om materialets meningsskapande betydelse för och inom konsten

  [2016-10-12] Karen Barad, fil.dr. i teoretisk fysik och idag professor vid institutionen för feministiska studier vid University of California Santa Cruz, är utsedd till årets hedersdoktor vid Konstnärliga fakulteten.

 • Unga toppmusiker möts i Ljunggrenska tävlingen

  [2016-09-29] Den 1-2 oktober gör sex musiker upp om förstaplatsen i årets upplaga av Ljunggrenska tävlingen för unga musiker, Sveriges största tävling för unga begåvningar inom klassisk instrumentalmusik och sång. Förstapriset är 100 000 kr och en konsertturné med University of Gothenburg Symphony Orchestra.

 • Ny avhandling i fotografisk gestaltning

  [2016-08-11] Annica Karlsson Rixon presenterar avhandling i fotografisk gestaltning. "Queer Community through Photographic Acts" är en ny avhandling i fotografisk gestaltning som undersöker hur fotografi kan användas som både media och handling för att skapa gemenskaper.

 • Hantverkets betydelse studeras i ny bok

  [2016-07-08] Hantverk och förmågan att kunna tillverka föremål har alltid varit en central verksamhet i samhället. I en ny bok från Göteborgs universitet speglas hantverk och hantverkande utifrån ett kulturarvsperspektiv.

Fler nyheter

Sidansvarig: Konstnärliga fakultetskansliet|Sidan uppdaterades: 2016-06-30
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?