• Författare och konstnärer deltar i gränsöverskridande litteraturfestival

[2015-02-19] När Textival Litteraturfestival anordnas för åttonde gången, 27-28 mars, står litteraturens lager i fokus. Dessa lager ska undersökas genom historiska, sociala, politiska, materiella och estetiska dimensioner. Temat omfattar frågor om kropp, rörelse, makt, identitet och ska utröna litterära villkor och möjligheter.

• Doktorandplatser i ämnena musikpedagogik och musikalisk gestaltning utlyses

[2015-02-16] Högskolan för scen och musik anställer doktorander i ämnena musikpedagogik och musikalisk gestaltning med tillträde 1/9 2015. Anställningarna är på 100 procent och gäller i fyra år.

• Sommarkurs på konsthall förenar spelkultur med konst

[2015-02-10] Spelutveckling kombineras med konst när Akademin Valand och Högskolan i Skövde startar en ny sommarkurs, förlagd till Konsthallen på Skövde kulturhus. Tillsammans med lärare och internationella gästföreläsare ska kursdeltagarna utforska relationen mellan konst, lek och spel.

• Rekordmånga guldbaggar till Ruben Östlund

[2015-01-27] Guldbaggegalan 2015 blev Ruben Östlunds kväll, totalt tog hans film hem sex priser, vilket är rekord. Ruben Östlund prisades för Bästa klipp (tillsammans med Jacob Secher Schulsinger), Bästa manus samt Bästa regi. ¿Turist¿ vann dessutom kategorierna Bästa film, Bästa manliga biroll och Bästa foto.

• Valands inslag på Göteborg Film Festival 2015

[2015-01-27] Akademin Valand representeras med 24 filmer på Göteborg International Film Festival (GIFF) 2015. Filmerna är skapade av skolans nuvarande och tidigare studenter i film och fotografi. Flera studenter och medarbetare deltar i programpunkter under festivalen.