• Ny avhandling i fotografisk gestaltning

[2016-08-11] Annica Karlsson Rixon presenterar avhandling i fotografisk gestaltning. "Queer Community through Photographic Acts" är en ny avhandling i fotografisk gestaltning som undersöker hur fotografi kan användas som både media och handling för att skapa gemenskaper.

• Hantverkets betydelse studeras i ny bok

[2016-07-08] Hantverk och förmågan att kunna tillverka föremål har alltid varit en central verksamhet i samhället. I en ny bok från Göteborgs universitet speglas hantverk och hantverkande utifrån ett kulturarvsperspektiv.

• Viceprefekt för forskning Andrea Phillips vid Gwangju Biennale och Delfina Foundation

[2016-07-08] Andrea Phillips, PARSE professor och viceprefekt för forskning vid Akademin Valand kommer att samtala med Fernando Garcia Dory vid Delfina Foundation, London i juli. Phillips också gör en presentation vid Gwangju Biennale 2016: The Eighth Climate (What Does Art Do?) i september.

• Ny professor på Akademin Valand

[2016-07-08] Hanna Hallgren tillträder som ny professor i litterär gestaltning på Akademin Valand den 1 augusti 2016.

• En viktig plats för konstens Göteborg undersöks av arkeologer

[2016-07-08] Arkeologen Anita Synnestvedt vid Göteborgs universitet leder den 17 och 18 juni en arkeologisk utgrävning i trädgården bakom Konsthallen vid Götaplatsen. Utgrävningen är ett samarbete mellan Göteborgs Konsthall, Akademin Valand och institutionen för historiska studier.