• Rekordstort stipendium till Martha Ossowska Persson

[2015-03-27] Martha Ossowska Persson är mottagare av det största av tre Fredrik Roos-stipendier 2015. Som stipendiat får hon ställa ut på Moderna Museet i Malmö, samt 300 000 kronor. Konstnären tog examen i fri konst vid Akademin Valand, våren 2014.

• Valand15 omvandlar Vasagatan 33 till ett konstgalleri

[2015-03-13] Konsten som ska visas i en omvandlad lägenhet på Vasagatan 33 i Göteborg är skapad av studenter på Akademin Valand. Det blir första gången som alla examensutställningar visas samtidigt, på en och samma plats.

• Författare och konstnärer deltar i gränsöverskridande litteraturfestival

[2015-02-19] När Textival Litteraturfestival anordnas för åttonde gången, 27-28 mars, står litteraturens lager i fokus. Dessa lager ska undersökas genom historiska, sociala, politiska, materiella och estetiska dimensioner. Temat omfattar frågor om kropp, rörelse, makt, identitet och ska utröna litterära villkor och möjligheter.

• Doktorandplatser i ämnena musikpedagogik och musikalisk gestaltning utlyses

[2015-02-16] Högskolan för scen och musik anställer doktorander i ämnena musikpedagogik och musikalisk gestaltning med tillträde 1/9 2015. Anställningarna är på 100 procent och gäller i fyra år.

• Sommarkurs på konsthall förenar spelkultur med konst

[2015-02-10] Spelutveckling kombineras med konst när Akademin Valand och Högskolan i Skövde startar en ny sommarkurs, förlagd till Konsthallen på Skövde kulturhus. Tillsammans med lärare och internationella gästföreläsare ska kursdeltagarna utforska relationen mellan konst, lek och spel.