Till startsida
Webbkarta

Nyheter

 • Ny avhandling i fotografisk gestaltning

  [2016-08-11] Annica Karlsson Rixon presenterar avhandling i fotografisk gestaltning. "Queer Community through Photographic Acts" är en ny avhandling i fotografisk gestaltning som undersöker hur fotografi kan användas som både media och handling för att skapa gemenskaper.

 • Hantverkets betydelse studeras i ny bok

  [2016-07-08] Hantverk och förmågan att kunna tillverka föremål har alltid varit en central verksamhet i samhället. I en ny bok från Göteborgs universitet speglas hantverk och hantverkande utifrån ett kulturarvsperspektiv.

 • Viceprefekt för forskning Andrea Phillips vid Gwangju Biennale och Delfina Foundation

  [2016-07-08] Andrea Phillips, PARSE professor och viceprefekt för forskning vid Akademin Valand kommer att samtala med Fernando Garcia Dory vid Delfina Foundation, London i juli. Phillips också gör en presentation vid Gwangju Biennale 2016: The Eighth Climate (What Does Art Do?) i september.

 • Ny professor på Akademin Valand

  [2016-07-08] Hanna Hallgren tillträder som ny professor i litterär gestaltning på Akademin Valand den 1 augusti 2016.

 • En viktig plats för konstens Göteborg undersöks av arkeologer

  [2016-07-08] Arkeologen Anita Synnestvedt vid Göteborgs universitet leder den 17 och 18 juni en arkeologisk utgrävning i trädgården bakom Konsthallen vid Götaplatsen. Utgrävningen är ett samarbete mellan Göteborgs Konsthall, Akademin Valand och institutionen för historiska studier.

Fler nyheter

Sidansvarig: Konstnärliga fakultetskansliet|Sidan uppdaterades: 2016-06-30

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?