Till startsida
Webbkarta

Nyheter

 • Ny avhandling i fotografisk gestaltning

  [2016-08-11] Annica Karlsson Rixon presenterar avhandling i fotografisk gestaltning. "Queer Community through Photographic Acts" är en ny avhandling i fotografisk gestaltning som undersöker hur fotografi kan användas som både media och handling för att skapa gemenskaper.

 • Hantverkets betydelse studeras i ny bok

  [2016-07-08] Hantverk och förmågan att kunna tillverka föremål har alltid varit en central verksamhet i samhället. I en ny bok från Göteborgs universitet speglas hantverk och hantverkande utifrån ett kulturarvsperspektiv.

 • Viceprefekt för forskning Andrea Phillips vid Gwangju Biennale och Delfina Foundation

  [2016-07-08] Andrea Phillips, PARSE professor och viceprefekt för forskning vid Akademin Valand kommer att samtala med Fernando Garcia Dory vid Delfina Foundation, London i juli. Phillips också gör en presentation vid Gwangju Biennale 2016: The Eighth Climate (What Does Art Do?) i september.

 • Ny professor på Akademin Valand

  [2016-07-08] Hanna Hallgren tillträder som ny professor i litterär gestaltning på Akademin Valand den 1 augusti 2016.

 • En viktig plats för konstens Göteborg undersöks av arkeologer

  [2016-07-08] Arkeologen Anita Synnestvedt vid Göteborgs universitet leder den 17 och 18 juni en arkeologisk utgrävning i trädgården bakom Konsthallen vid Götaplatsen. Utgrävningen är ett samarbete mellan Göteborgs Konsthall, Akademin Valand och institutionen för historiska studier.

Fler nyheter

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?