• Carl Larsson-stipendiater 2015

[2015-06-02] Tre studenter vid Akademin Valand har mottagit Carl Larsson-stipendium för 2015. Stefan Jensen (i samarbete med Hannah MacFarlane), Matilda Enegren och Clara Olausson får 44 000 kronor vardera. Matilda Enegren tilldelas den del av stipendiet som innebär en två månaders vistelse på stiftelsen Grèz-sur-Loings gästhem Hotel Chevillon i Frankrike.

• HDK söker en professor och tre lektorer i design

[2015-05-06] HDK utlyser fyra lediga anställningar ¿ en professor i möbeldesign och tre universitetslektorer i design, varav en med inriktning mot designstudier. Sista ansökningsdag är den 25 maj 2015.

• Grupputställning markerar slutet och början

[2015-04-30] Göteborgs Konsthall inviger våren traditionsenligt med den årliga utställningen med 22 masterstudenter i fri konst och i fotografi från Akademin Valand. Varje verk förmedlar sin egen idé och bär sitt eget estetiska och konstnärliga uttryck i ett valt medium.

• Valands forskning representeras på Venedigbiennalen

[2015-04-23] The Valand Academy will be representing its research and research environment at the 56th Venice Biennale through three events at the 1st Research Pavillion,

• Ny avhandling undersöker minne och berättande

[2015-04-14] Minnesrörelser är titeln på en ny avhandling i litterär gestaltning som ställer frågor kring minne, fiktion, dokument och berättande. Ett insamlat dokumentärt material från Tyskland och Sverige med en tyngdpunkt i andra världskriget är utgångspunkten för poeten Helga Krooks femstämmiga berättarexperiment.