• Dubbel släppfest för Imri Sandströms

[2017-10-06] Dubbel släppfest för publikationen Välkommen till dubbel släppfest på Galleri Verkligheten i Umeå, fredag 6 oktober kl. 19.00.

• Konstens roll i klimatarbetet utforskas

[2017-10-05] Plast i haven och stigande vattennivåer till följd av klimatförändringar är frågor som inte bara berör naturvetenskapen. Det menar konstvetaren Ann-Louise Sandahl som vill utforska konstens roll i klimat- och miljöarbetet och hur konsten kan bidra till att påverka.

• Konstnärliga fakulteten söker ny dekan

[2017-10-05] I vår är det dags att välja ny dekan, prodekan och övriga ledamöter till fakultetsstyrelsen. Just nu annonserar vi externt efter kandidater till posten som dekan. Sista ansökningsdag är 2 november.

• Att skriva bland troll

[2017-10-05] Till våren startar Akademin Valand en ny kurs i litterär gestaltning. Kursen, "FLIMMER - att skriva bland troll och cyborger", vänder sig till den som skriver och som är intresserad av det egna skrivandet i relation till internet och digitala miljöer.

• Sök postdok på HDK inriktning design, samhälle och migration

[2017-06-16] HDK söker nyblivna doktorer till en postdok-tjänst med inriktning design, samhälle och migration. Ansök senast 15 augusti.