• Valand släpper examensfilmer av sex nya filmregissörer

[2014-12-16] Under våren 2014 examinerades sex studenter från kandidatprogrammet i filmisk gestaltning på Akademin Valand, Göteborgs universitet. Efter att deras examensfilmer visats vid tre offentliga tillfällen släpps nu filmerna på institutionens hemsida.

• Lisbeth Svengren Holm ny professor på Business & Design Lab vid HDK

[2014-12-12] Lisbeth Svengren Holm har utsetts till ny professor vid HDK. Hon börjar i februari och som företrädare för centrumbildningen Business and Design Lab ska hon verka för att sätta Göteborgs universitet på kartan för internationell forskning inom design management.

• Sökbara internationella masterprogram på Valand

[2014-12-04] Call for applicants for fall 2015: MFA Photography & MFA Fine Art.

• Näckrosseminarierna: Universitetet och offentligheten 3 dec

[2014-12-02] Projekt Campus Näckrosen genomför under hösten och vintern tre seminarier om universitetets verksamhet och dess roll i samhället. Den 3 december handlar det om universitetet och offentligheten. Idéhistorikerna och debattörerna Edda Manga och Sven-Eric Liedman deltar i seminariet, moderator är Johan Öberg.

• HDK söker prefekt

[2014-11-28] Uppdraget som prefekt vid Högskolan för design och konsthantverk är nu möjligt att söka. Sista ansökansdag är 12 januari 2015.